Nevro lingvistično programiranje

Nevro lingvistično programiranje

Vljudno vas vabimo, da se udeležite Izobraževalnega programa »NEVRO LINGVISTIČNO PROGRAMIRANJE (NLP)«

Nevro-lingvistično programiranje je napreden sistem komunikacijskih orodij in tehnik o osebni odličnosti, ki so izjemno uporabne za izboljšanje učinkovitosti tako v poslovnem svetu kot v osebnem življenju.
KJE: Društvo distrofikov Slovenije, Linhartova 1, 1000 Ljubljana
KDO: Marija Turnšek Mikačić, aktivni INLPTA trener
KDAJ: sreda 21.10. ob 16ih, sobota 24.10. ob 9ih, sreda 4.11. ob 16ih, sreda 11.11. ob 16ih, sobota 14.11. ob 9ih, sreda 18.11. ob 16ih, sreda 25.11. ob 16ih in sobota 28.11. ob 9ih.
Ponuja vrsto učinkovitih orodij, s katerimi lahko:

  • izboljšate svoje organizacijske in komunikacijske veščine,
  • prepoznate in aktivirate svoj notranji potencial,
  • vzpostavljate in vzdržujete kakovostne medčloveške odnose,
  • osvojite sposobnost hitrega učenja novih veščin,
  • prepoznate potrebe in želje sogovornika,
  • spoznate sebe in
  • pridobite tehnike za ustvarjanje želene realnosti.

Z NLP-jem prepoznamo povezave med doživljanjem, mišljenjem, čustvovanjem, delovanjem in govorom, kar nam omogoča, da globlje razumemo doživljanje posameznika (sebe in drugih) in posledično tudi zavestno vplivamo na to doživljanje. Pomaga nam priklicati skrite vire moči in okrepiti že odkrite, lažje shajati z drugimi ljudmi ter jih bolj učinkovito motivirati, poučevati in sodelovati z njimi.

NEVRO (nevrološko): to je naša povezava z našimi čutili (vid, sluh, otip, vonj, okus), s katerimi zaznavamo svet okoli sebe ter ustvarjamo lastno realnost.
LINGVISTIČNO (jezik): jezik vpliva na naše razmišljanje, oblikuje in spreminja naša razpoloženja, ter določa naše vedenje. Je sredstvo za razumevanje in oblikovanje sveta in ne samo sredstvo komuniciranja.
PROGRAMIRANJE: se nanaša na notranje procese mišljenja, občutenja in vedenja. Temelji na zavestnem in ciljno usmerjenem ravnanju, s katerim spreminjamo svoje mišljenje, izboljšamo obstoječa neželena ali omejujoča stanja ter s tem lažje dosegamo svoje cilje. Več o računalniškem programiranju pa si preberite tukaj.

NLP torej opisuje, kako ljudje zaznavamo svet, kako te zaznave notranje organiziramo, predelujemo, kako si ustvarjamo lastno realnost in se nanjo odzivamo s svojim vedenjem.

Če so vas zgornje vrstice pritegnile vas prosimo, da nam do petka 16.10.2020 javite svojo udeležbo na elektronski naslov tea.cernigoj@drustvo-distrofikov.si, oziroma po telefonu na številko: 041/ 376 601.

V kolikor se bodo zaostrili pogoji v zvezi s preprečevanjem širjenja covid-19 bo izobraževanje potekalo preko videokonference (Skype, Zoom, itd.).

Vljudno vabljeni!