Koencim Q10 v sirupu in pršilu

Društvo distrofikov Slovenije z namenom podpore zdravja distrofikom že vrsto let omogoča nakup koencima Q10 v obliki gel kapsul s 100 mg učinkovine po znižani ceni. Za vse, ki iz različnih razlogov  ne morejo ali ne želijo uživati kapsul, smo ponudbo razširili s Q10 v obliki sirupa ali ustnega pršila. Tudi v tem primeru društvo krije strošek izdelka v enakem deležu kot pri nakupu Q10 v obliki gel kapsul.

Koencim Q10 je prisoten v vseh živih organizmih. Sodeluje v procesu nastajanja celične energije in pri varovanju organizma pred prostimi radikali, ki so eden izmed glavnih povzročiteljev staranja in številnih bolezni.

Quvital® Q10 Forte je prehransko dopolnilo v tekoči obliki z okusom jabolka. V običajnem dnevnem odmerku (dozirna žlička 5 ml) vsebuje 75 mg aktivne vodotopne oblike koencima Q10 (Q10Vital®), poleg tega pa vsebuje še vitamin B1 (tiamin), ki prispeva k sproščanju energije pri presnovi, ima vlogo pri delovanju srca in pripomore k normalnemu psihološkemu delovanju, ter vitamin B2 (riboflavin), ki zmanjšuje utrujenost in izčrpanost. Ob odmerku ene dozirne žličke na dan izdelek zadošča za 36 dni. Cena izdelka je 24,39 EUR. Ker društvo distrofikom sofinancira nakup  izdelka,  cena za posameznika znaša 16,00 EUR.

Quvital® Q10 ustno pršilo prav tako kot tekočina poleg Q10 vsebuje tudi vitamin B1 (tiamin). Dnevni odmerek (5 razprškov) vsebuje 50 mg aktivne vodotopne oblike koencima Q10 (Q10Vital®). Pršilo ima okus ananasa. Ob dnevnem odmerku 5 razprškov izdelek zadošča za 30 dni. Cena izdelka je 13,99 EUR. Ker društvo distrofikom sofinancira nakup  izdelka, cena za posameznika znaša 9,00 EUR.

Oba izdelka omogočata izjemno enostavno, posamezniku prilagojeno odmerjanje in sta primerna tudi za tiste, ki ne želijo uživati kapsul ali tablet. Klinične študije so potrdile, da se Q10 v vodotopni obliki, ki ga vsebujeta tekočina in pršilo, dobro absorbira in ima dokazano višjo biorazpoložljivost kot Q10 v maščobotopni obliki (v kapsulah).

Q10 lahko naročite prek e-pošte: finance@drustvo-distrofikov.si oziroma po telefonu št. 01/47 20 501 (Nataša Kosi) ali 01/47 20 502 (Martin Gec). Ob naročilu navedite podatke o naročniku (ime, priimek in naslov), kateri izdelek Q10 naročate (gel kapsule, sirup ali ustno pršilo) ter način prevzema izdelka (na sedežu društva ali po pošti).

Več o klinični študiji lahko preberete na povezavi:

https://www.mdpi.com/2072-6643/12/3/784 (v angleškem jeziku)