Spinalna mišična atrofija – možnosti zdravljenja

Spinalna mišična atrofija – možnosti zdravljenja

Vabimo vas na spletno predavanje »Spinalna mišična atrofija – možnosti zdravljenja«, ki bo potekalo 18. februarja 2022 ob 17. uri

Doc. dr. Blaž Koritnik, vodja Kliničnega inštituta za klinično nevrofiziologijo na Nevrološki kliniki v Ljubljani nam bo predstavil možnosti zdravljenja Spinalne mišične atrofije (SMA) pri odraslih.

Seznanil nas bo z aktualnimi informacijami o učinkih zdravljenja z zdravilom Spinraza (nursinersen) ter predstavil potek zdravljena z zdravilom Evrysdi (risdiplam), katero je razvrščeno na listo zdravil pri ZZZS od 8. februarja 2022 dalje. Po uradnemu delu bo tudi čas namenjen delitvi izkušenj, mnenj in vprašanj.

Zaradi lažje organizacije dogodka vas naprošamo, da svojo udeležbo sporočite najkasneje do srede, 16. februarja 2022 na telefonsko številko 01/ 47 20 554 oziroma na elektronski naslov tea.cernigoj@drustvo-distrofikov.si.

Po prijavi boste dobili potrditveno sporočilo, na dan predavanja pa povezavo za vstop v spletno predavalnico (Zoom). Udeležba je brezplačna.

Vljudno vabljeni!

Socialna organizatorka

Tea Černigoj