Martin Gec

Martin Gec, finančni analitik

t: (01) 47-20-502 ♦ f: (01) 43-28-142 ♦ e: martin.gec@drustvo-distrofikov.si

Je diplomirani ekonomist, ki trenutno zaključuje podiplomski študij managementa na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Tako v zaključni nalogi dodiplomskega študija, kot tudi v magistrski nalogi na podiplomski stopnji, se ukvarja s problematiko zaposlovanja mladih invalidov. Že tretje leto preceduje Društvu študentov invalidov Slovenije. Drugi mandat se mu bo iztekel leta 2017. Od leta 2014 je član Komisije za študente s posebnimi potrebami na Univerzi v Ljubljani, ki je po dolgih letih boja dosegla, da je Pravilnik o študentih s posebnimi potrebami stopil v veljavo. Aktivno je sodeloval tudi pri sami pripravi pravilnika. Med leti 2011 in 2015 je bil član Upravnega odbora društva. Leta 2013 se je društvu priključil tudi prostovoljno, kot pripravnik v finančni službi društva, na kar se mu je leta 2015 uspelo tudi redno zaposliti. Prijatelji ga opisujejo kot ambicioznega, iznajdljivega in vedoželjnega človeka, ki vedno priskoči na pomoč drugim.

Martin zase pravi, da se lahko poistoveti z mislijo ameriškega politika in izumitelja Benjamina Franklina, ki se glasi »naložba v znanje daje najvišje dividende«.