Dejan Šamperl

Dejan Šamperl, koordinator štajersko prekmurskega poverjeništva

t: (040) 844-046 ♦ f: (00) 00-00-000 ♦ e: dejan.samperl@drustvo-distrofikov.si

Dejan Šamperl je rojen septembra 1976 v Mariboru. Kot prostovoljec opravlja funkcijo koordinatorja štajersko prekmurskega poverjeništva v Mariboru, kjer koordinira delo in programe društva na lokalnem nivoju. Je član nadzornega odbora društva in kot predstavnik poverjeništva društva distrofikov je tudi član Sveta invalidov pri Mestni občini Maribor.
Svojo poslovno pot je pričel takoj po srednjem izobraževanju, ko se je zaposlil v invalidskem podjetju Sončna pot d.o.o., Maribor. Najprej za delo z računalnikom, kjer se je v glavnem ukvarjal z oblikovanjem, grafično pripravo za tisk in izdelavo spletnih strani. Skozi izobraževanje in prakso je pridobival nova znanja, veščine tudi pri organizaciji in vodenju, tako da je med leti 2008 in 2014 opravljal delo strokovnega delavca, vodje skupine zaščitne zaposlitve. V letu 2015 so ga pa lastniki na skupščini podjetja imenovali za direktorja.
Ob vseh dejavnostih mu komaj ostane kaj časa zase, saj narava dela, ki ga opravlja, zahteva celega človeka, zato je to njegovo vsakdanje udejstvovanje postalo že način življenja. Vseeno pa prizna, da je velik ljubitelj raznih športov. Ikona športnega sveta mu je vsekakor Lionel Messi. Med športi, ki jih redno spremlja v televizijskih prenosih ga pritegnejo smučanje, skoki, nogomet, košarka, Formula 1, MotoGP, MotoMX. Rad še posluša glasbo, s poudarkom na slovenski narodno-zabavni zvrsti, vse bolj ga zanima klasika. Včasih pogleda tudi kakšen znanstveni dokumentarec ali oddajo o znanosti in tehnologiji.
Prioriteta mu je, tako kot mnogim Slovencem v današnjem času, ohraniti delo in ga v okviru danih možnosti morda tudi še uspešno nadgraditi. Na splošno je kot oseba optimističen in verjame, da se bodo stvari, ki danes v naši državi niso najboljše urejene, tudi pri nas v doglednem času spremenile v pozitivni smeri. Prepričan je, da lahko pri tem veliko (če ne največ) naredimo tudi mi sami s svojo lastno pozitivno naravnanostjo, realno zastavljenimi cilji in poštenim delom, pri čemer pa je ključnega pomena medsebojno povezovanje in delovanje v smeri doseganja skupnih ciljev. Slednje še posebej velja za delovanje v okviru našega društva distrofikov.

Vsem, predvsem nekaterim mlajšim od njega polaga na srce, da se v življenju s trudom in vztrajnostjo dolgoročno vsekakor več doseže, kot pa če si prizadevaš za hiter uspeh, za katerim se skriva le malo vloženega dela. Zato bodite vztrajni, kajti nekega dne se vam bo to bogato obrestovalo!