Kalajžič in Komar – zmagovalca turnirja v bocci

Kalajžič in Komar – zmagovalca turnirja v bocci

Gašper Kalajžič in Davor Komar sta zmagovalca prvega turnirja Društva distrofikov Slovenije v bocci (dvoranskem balinanu), ki je potekal od 9. do 12. decembra letos v Dva topola resortu v Izoli.  Turnirja se je udeležilo pet tekmovalcev distrofikov v kategoriji BC3 in deset distrofikov v kategoriji BC4.       

Turnir so v obeh kategorijah popestrili štirje tekmovalci iz sosednje Hrvaške, od katerih je Davor Komar zmagal v kategoriji BC4, Marko Arambašić pa je prvo mesto v kategoriji BC3 moral prepustiti slovenskemu šampionu Gašperju Kalajžiču iz Cirius Kamnika. Največje presenečenje turnirja je bila novinka Dragica Kokol, ki je na svojem prvem tekmovanju v BC3 osvojila kar tretje mesto.

Po opravljenem žrebu v četrtek zvečer so se tekmovalci »spopadali« med seboj na dveh igriščih od petka dopoldan pa vse do 12. ure v nedeljo, ko je bila opravljena razglasitev rezultatov.  Seveda je med tem bilo dovolj časa za obroke, spanje in navijanje za naše, ne pretirano uspešne, rokometašice na SP v Španiji. Tekmovalci v kategoriji BC3 so igrali po sistemu vsak z vsakim, medtem ko so v kategoriji BC4 igrali med seboj razdeljeni v dveh skupinah po pet in nato razigravanje v četrtfinalu, polfinalu in izjemnem finalu, v katerem pa je Davor Komar v zadnjem setu od štirih, premagal razpoloženega Matjaža Bartola. Tretja je bila Anamarija Arambašič.

Vsi tekmovalci in drugi udeleženci so bili enotnega mnenja, da je bil turnir odlično izveden, da so bile storitve v resortu na visokem nivoju in z nasmeškom, organizatorju pa izrazili pričakovanje po čimprejšnjem novem turnirju. Rezultati turnirja: