Digitalno okno v svet MD (A virtual window into the MD world)

About This Project

Savez društava distrofičara Hrvatske (SDDH) je skupaj s partnerjem Društvom distrofikov Slovenije v okviru Razpisa za zbiranje predlogov za leto 2021 za program Erasmus + Ključna aktivnost 2: Sodelovanje organizacij in institucij: Partnerstva za sodelovanje – Mala partnerstva Agencije za mobilnost in programe Evropske unije uspešno prijavila izvajanje projekta z naslovom Digitalno okno v svet mišične distrofije (MD).

 

Cilji projekta so krepitev znanj in veščin zaposlenih v partnerskih organizacijah, razviti inovativne metode dela in ustvariti orodja za delo z mladimi z mišično distrofijo. Skozi različna izobraževanja se bodo vključeni zaposleni seznanili z digitalnimi orodji, spoznali metode dela za samopromocijo skozi digitalne vsebine na platformah kot so Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, ter se seznanili z načini izvedbe online kampanj kot orodjem za ozaveščanje širšo javnost o aktualnih problemih, s katerimi se mladi distrofiki soočajo. Kot pomemben del aktivnosti projekta bo tudi izmenjava dobrih praks o uporabi podpornih tehnologij za uporabo digitalnih orodij in izdaja Priročnika za delo z mladimi distrofiki, ki bo v pomoč tako zaposlenim kot tudi mladim distrofikom.

 

Ciljna skupina so zaposleni in prostovoljci v SDDH in Društvu distrofikov Slovenije, ki delajo z mladimi z mišično distrofijo.
TRAJANJE PROJEKTA: 18 mesecev, od 1. novembra 2021 do 30. aprila 2023
SKUPNA VREDNOST PROJEKTA: največ 60.000,00 EUR, ki jih dodeli Nacionalna agencija za mobilnost in programe Evropske unije ter sofinancira Evropska unija
NOSILEC: Savez društava distrofičara Hrvatske – SDDH
PARTNER: Društvo distrofikov Slovenije

Date
Category
Digitalno okno v svet MD