Šov talentov

About This Project

V okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 2: Mala partnerstva je v soboto 10. decembra 2022 potekala še ena aktivnost projekta Digitalno okno v svet MD. Aktivnost smo poimenovali Šov talentov, saj smo z njo želeli v ospredje postaviti talente mladih, vključenih v projekt.

 

Mlade smo povabili, da s svojimi idejami sooblikujejo dogodek. Ker je med mladimi veliko športnikov, je hitro padla ideja, da predstavijo svoje športne talente. Hokejisti na električnih invalidskih vozičkih so oblikovali ekipo in na dvoboj v goste povabili hokejiste na električnih invalidskih vozičkih iz sosednje Italije, igralci boccie pa so pripravili predstavitev te zanimive športne discipline, ki je primerna za vse, ne glede na invalidnost. Po športnih bojih so sledile bolj sproščujoče vsebine. V zabavnem večeru so se mladi preizkusili v predvajanju glasbe, petju, pripovedovanju šal, plesu in pripravi coctailov. Moderni ritmi DJ so bili povšeči tudi malo starejši publiki, tiste s plesnim talentom pa je z znanimi komadi zvabil na plesišče. Večer je bil čaroben, zunaj je naletaval sneg in povsod naokrog se je razlegal smeh.

 

Dogodek smo društveni sodelavci soorganizirali skupaj z mladimi, ne samo po vsebinski plati ampak tudi tehnično. Mladi so izbrali in se dogovorili za ustrezen prostor, ga pripravili, poskrbeli za pogostitev, nagrade in promocijo dogodka. Na Šov talentov so mladi povabili svoje družine in prijatelje, prisotne je nagovoril sekretar društva Iztok Mrak. Vzdušje je bilo prijetno, odzivi so bili pozitivni. Zagotovo je bila za vse sodelujoče priprava takega dogodka zahtevna, a zanimiva izkušnja. Nekaj težav pri organizaciji in izvedbi je bilo zaradi porasta Covid okužb, nekaj je bilo začetniških napak. Kar ni bilo v redu, se bo naslednjič popravilo, tisto prijetno pa je šlo v spomine. Ko smo se pozno v noči odpravili vsak na svoj konec, smo si zaželeli, da se kmalu srečamo na še kakšnem Erasmus projektu.

Date
Category
Digitalno okno v svet MD