Mladi z mišično distrofijo in digitalna orodja

About This Project

Kampanja » Uporabi podporno tehnologijo – izkoristi svoj potencial « je predstavila možnosti mladim z mišično distrofijo (MD) ter pomen in vlogo podporne tehnologije in digitalnih orodij za njihovo vključevanje v družbo. Mladi z MD so z digitalnimi orodji izražali svoje poglede in mnenja, promovirali lastne potenciale in talente. Med kampanjo so bile vsebine objavljene na družbenih omrežjih, kjer so mladi s spletnimi orodji razširjali gradiva in širili zavedanje o lastnih možnostih v formalnih in neformalnih pogovorih in stikih.

 

Digitalna orodja se nanašajo na programsko opremo, programe, aplikacije, platforme (online ali offline) in druge vire, ki jih je mogoče uporabljati z računalniki, mobilnimi napravami ali drugimi digitalnimi napravami in ki vključujejo besedilne, zvočne in vizualne dražljaje.

 

Nastija Fijolič in Tilen Ribnikar sta posnela podcast, v katerem govorita o mladih, njihovi vpetosti v družbo in priložnostih. Podcast si lahko ogledate tukaj.

 

Stjepan Matijašević (SDDH) je s pomočjo digitalnih orodij izdelal grafiko s temo » Talent show SDDH 2022 «, kjer so se mladi z MD predstavili na različnih področjih, na katerih uresničujejo svoje potenciale.

 

 

Date
Category
Digitalno okno v svet MD