Zaključek fotografskega tečaja

Zaključek fotografskega tečaja

V prostorih našega društva je od decembra do maja enkrat tedensko potekal fotografski tečaj. Vodila sta ga priznana in uspešna fotografa Matej Peljhan, univ. dipl. psih, spec.klin.psih. in Jure Kravanja, univ. dipl. ped., ustanovitelja Zavoda za fotografsko terapijo ter dobitnika številnih nagrad.

 
Dvanajst udeležencev tečaja se je poglobljeno ukvarjalo s tehničnim, kompozicijskim in vsebinskim vidikom fotografije, tako na teoretičnem, kot tudi na praktičnem nivoju, naučili pa so se tudi osnov obdelave fotografije preko računalnika. Ves čas poteka tečaja je bilo udeležencem, ki zaradi svoje invalidnosti ne zmorejo uporabljati fotografskega aparata, omogočena tudi tehnična prilagoditev njihovega aparata ali pa izposoja aparata z prilagojenim podstavkom, ki omogoča daljinsko upravljanje samega fotografskega aparata.

 
Med tečajem so v bližnji okolici društvenih prostorov in domačem okolju naredili vrsto različnih kvalitetnih posnetkov ter s pomočjo analize le-teh širili svoje znanje s področja fotografije. Tako so dobili praktičen vpogled v nastanek dobrih fotografij ter motivacijo za nadaljnjo izpopolnjevanje.