Likovna razstava članov društva v Kozini

Likovna razstava članov društva v Kozini

Društvo distrofikov Slovenije
vas
vabi na razstavo Likovnih ustvarjalcev
Društva distrofikov Slovenije
z naslovom
»PRSTNI ODTIS«
v času od 19. septembra do 28. oktobra
v Knjižnici Kozina, Istrska 19, Kozina

Bruceom Naumanom: »Vsaka ideja je lahko umetnost, pa naj vam je to drago ali ne«.
Pri vsem tem se samo nasmejim in pozdravljam naš proces ustvarjanja s prstnim odtisom »naključne« drugačnosti, ko smo pogled usmerili vase in zase. S projektom Dotikanja, kamor spada tudi prstni odtis, sem želela, da se udeleženci likovnih snovanj vprašajo: Kdo sem in kaj je res moje? Kakšen vtis lahko naredim in kaj želim pustiti za sabo?.
Z avtorji smo v vsem tem minimalizmu, prstnemu odtisu, iskali in se srečevali s čvrsto telesno povezanostjo, materijo, transformacijo prstnega odtisa, ki nas je pripravljal na idejno snovanje – rojstvo v konkretno stvarnost, tvoril nove forme z akrilno tehniko, nitjo, barvico, praskanjem …nad zemljo in pod nebom.
Ostane pa nekaj kar je samo naše, naša sled, naš prstni odtis.
Likovna dela Beti Lunder, Matjaža in Nataše Bartol, Jožeta Kovačiča, Urške Grahek, Aleša Kolmana, Vere Brnadič in Fani Trunkelj vabijo na vrt s potmi, ki se kot labirint razvijajo iz ene v drugo. To pa zato, ker šele, ko se boste izgubili v njihovih delih, se boste lahko skupaj z njimi tudi našli.
Podarite si čas in se nam približajte, naša vesolja domišljije so vredna vaše radovednosti najmanj na razstavi v Knjižnici Kozina, kjer smo pustili svoj odtis.
Zapisala : Saška Strnad, mentorica Likovnih snovanj Društva distrofikov Slovenije