Vabilo – svetovni dan ALS

Vabilo – svetovni dan ALS

Društvo distrofikov Slovenije (Odbor za ALS) in Skupina za ALS Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana vas vljudno vabita na okroglo mizo o Amiotrofični lateralni sklerozi, ki bo organizirana 18.6.2018 ob 17:00 na URI-Soča, Linhartova 51, Ljubljana (dvorana v 4. nadstropju).

Glavne teme pogovora bodo:

  • Obeti in negotovosti, ki jih prinašajo nova potencialna zdravila,
  • Projekt MinE, mednarodni raziskovalni projekt iskanja genetskih vzrokov ALS,
  • Predstavitev Slovenskega društva Hospic,
  • Odgovori na vprašanja udeležencev;

Na okrogli mizi bodo sodelovali člani Skupine za ALS: nevrologa prof. dr. Janez Zidar in doc. dr. Blaž Koritnik, socialna delavka in koordinatorka Skupine za ALS mag. Stanka Ristić Kovačič, logopedinja Klara Trpkov in predstavnica društva Hospic Tanja Sedlar. Pogovor bo povezoval univerzitetni diplomirani socialni delavec Iztok Mrak, strokovni sodelavec pri Društvu distrofikov Slovenije.

Okrogli mizi bo sledila pogostitev ter priložnost za pogovor in druženje. Na okroglo mizo so iskreno vabljeni tudi vaši svojci, prijatelji in znanci.
Zaradi lažje organizacije dogodka vas naprošamo, da svojo udeležbo sporočite najkasneje do četrtka 14.6.2018 po telefonu na številko 01/4720 552 ali po e-pošti: iztok.mrak@drustvo-distrofikov.si

Povezava, preko katere bo omogočen ogled okrogle mize, je https://www.youtube.com/channel/UC8p1I5a-3TebGhfPUEYD99Q?view_as=subscriber

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite!