Chef Andrej Voh v DDT

Chef Andrej Voh v DDT

Andrej je svojo kuharsko pot začel na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Celju leta 1990. Po uspešnem zaključku je svojo pot izobraževanja nadaljeval na Fakulteti za turistične študije v Portorožu ter nato še na živilskih tehnologijah, kjer je pridobil še obsežna znanja s področja pekarstva, slaščičarstva in mesarstva tako na obrtni kot industrijski ravni.

Leta 2002 je kot civilni vojak prvič prevzel vodenje kuhinje v Domu dva topola v Izoli. Istega leta je začel kot mlad učitelj poučevati kuharstvo, strežbo, turizem, naravno in kulturno dediščino ter osnove gostinstva na SŠGT v Celju, torej šoli kjer se je izučil tudi sam.

Skozi vsa leta svojega dela je izrazito naravnan k naravi in prvinskim okusom v jedeh. Znanja in živila črpa iz okolja kjer dela in ustvarja.

Poseben odnos goji tudi do dietnih jedi in je zato tudi zaključil izobraževanje in pridobil naziv dietni kuhar. Ker je po rodu s štajerskega je črpal tudi znanja o vinih in se izobrazil za vinskega svetovalca – sommelierja in F&B managerja.
Posebno ljubezen goji do peke domačega kruha in pekarskih izdelkov, do priprave domačih marmelad in sokov ter peke sladic, predvsem potic.

Njegovo vodilo je trajnostno, sveže, lokalno in domače kvalitete.

Kontakt: kuhinja@dom2topola.si