In memoriam Metodi Gorjan

In memoriam Metodi Gorjan

METODA GORJAN
(1951 – 2019)

V torek, 19. marca, je preminila Metoda Gorjan, naša dolgoletna sodelavka, poslovna sekretarka in nato socialna organizatorka Društva distrofikov Slovenije. Še pred 14 dnevi nam je s posebnim navdušenjem razlagala svoje vtise s koncerta Jose Carrerasa v Stožicah, teden dni kasneje pa izvemo, da je hudo zbolela in nas zaradi tega mnogo, mnogo prezgodaj zapustila.

Metoda je bila za mnoge od distrofikov prva oseba s katero so bili v kontaktu, ko so se zanimali o društvenih posebnih socialnih programih, včlanitvi ali potrebovali kako drugo obliko pomoči. Bila je izjemen primer posameznika, ki je kljub svoji invalidnosti že kot mlado dekle pokazala kako zagovarjati in se boriti za svoja stališča, kar je učinkovito počela tudi v okviru službe. Tudi zaradi slednjega so se ji vedno in povsod priznale odlike trde in poštene pogajalke v korist interesov mišično in živčno-mišično obolelih. Ne glede na slednje pa so vsi ki so jo poznali znali povedati, da se za njeno odločno naravo skriva zelo srčna oseba, ki jo odlikuje izjemna predanost svojemu delu. Pa naj si bo to omenjeno delo poslovne sekretarke ali socialne organizatorke in v okviru tega koordiniranje prostovoljnih in honorarnih sodelavcev ter društvene službe prevozov in nege, razporejanja rehabilitantov, pisanja prošenj, pobud in zapisnikov ipd.

Od Metode se bomo lahko poslovili na ljubljanskih Novih Žalah v mrliški vežici št. 5, in sicer v ponedeljek, 25.3.2019 od 7h do 14h, nakar jo bomo pospremili do njenega počivališča.