Šahovska prvaka za leto 2019 Strmčnikova in Šeparovič

V organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – Paralimpijskega komiteja in ob tehnični izvedbi Društva distrofikov Slovenije je od 12. do 14. aprila letos v Domu dva topola v Izoli potekalo posamično šahovsko prvenstvo distrofikov Slovenije za leto 2019. S pozdravnimi besedami so prvenstvo otvorili Mateja Toman, predsednica Društva distrofikov Slovenije, Tadej Korošec, predsednik uprave Doma dva topola ter v imenu ZŠIS-PK Primož Jeralič. Da je tekmovanje potekalo v skladu s pravili je, kot že več let doslej, brezhibno poskrbel šahovski sodnik Marjan Butala.

Tudi tokrat so ženske in moški prvenstvo odigrali v skupni konkurenci, in sicer 8 kol po švicarskem sistemu, FIDE dirigirana varianta, razglasitev, uvrstitev in podelitev priznanj pa je bila ločena za žensko in moško kategorijo.

Na prvenstvu, katerega se je udeležilo skupno 31 šahistov (24 šahistov in 7 šahistk), so v ženski konkurenci prve tri dosegle po 5 točk, a je upoštevajoč dodatne kriterije prvo mesto osvojila Tatjana Strmčnik, druga je bila Lidija Roškar in tretja Helena Urh.

V moški konkurenci je prvič postal prvak Mateo Šeparovič z osvojenimi 7 točkami, Niko Čižej je osvojil 6,5 točk in končno drugo mesto, medtem ko je tretje mesto s 6 točkami osvojil Grega Žargaj.

Prvi trije tekmovalci v obeh konkurencah so dobili kolajne in priznanja ZŠIS-PK. Vsi tekmovalci pa tudi priznanja Društva distrofikov Slovenije in praktične nagrade.

Nekaj fotografij z prvenstva si lahko ogledate tukaj.

« of 2 »