Koronavirus – Preventivna omejitev izvajanja programov

Koronavirus – Preventivna omejitev izvajanja programov

Glede na izredno hitro širjenje koronavirusa, zaradi katerega je tudi v Sloveniji že razglašena epidemija, moramo do nadaljnjega žal omejiti izvajanje tistega dela posebnih socialnih programov našega Društva distrofikov Slovenije, ki se nanašajo na zadrževanje ali aktivnosti več distrofikov in drugih udeležencev v zaprtih prostorih (npr. likovne delavnice, skupinska izobraževanja, tečaji, fizioterapije, športni treningi). Izvajanje navedenega bi namreč predstavljalo preveliko zdravstveno tveganje za distrofike in ostale udeležence. Prav tako bomo z našimi prilagojenimi kombi vozili do nadaljnjega opravljati le nujne prevoze npr. v službo ali zdravstvene ustanove.

Glede na navedeno pa tudi sporočamo, da so obiski na sedežu društva v Ljubljani na Linhartovi 1 ali v Mariboru na Zdravkovi 10, možni le po predhodnem dogovorom po telefonu ali e-pošti.
Seveda pa še naprej ostajamo dosegljivi po telefonu ali e-pošti za kakršnokoli pomoč ali informacije. O spremembah glede izvajanja posebnih socialnih programov društva in osebne asistence vas bomo na naši spletni strani sproti obveščali.

Za preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2 pa lahko mnogo storimo tudi sami!
Priporočilom NIJZ (Nacionalnega inštituta za javno zdravje) za preprečevanje širjenja koronavirusa se pridružujemo tudi v našem društvu in izpostavljamo pomembnost upoštevanja vsakodnevnih preventivnih ukrepov. Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednja navodila:

  • Izogibamo se tesnim stikom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost etanola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.