Šahovska prvaka med distrofiki 2020

Od 31.7. do 2.8. letos, je v Centru za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik (CIRIUS Kamnik) potekalo posamično šahovsko prvenstvo distrofikov Slovenije za leto 2020. Tretje leto zapored so ženske in moški igrali v skupni konkurenci, razglasitev uvrstitev in podelitev priznanj pa je bila ločena za žensko in moško kategorijo. Prvenstva, ki se je zaradi zasedenosti tradicionalne lokacije Doma dva topola v Izoli, odvijalo v CIRIUS Kamniku, se je uddeležilo skupno 18 šahistk in šahistov. Tekmovanje je bilo organizirano pod okriljem Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenskega paralimpijskega komiteja (Zveza ŠIS-SPK), izvedlo pa ga je Društvo distrofikov Slovenije. Da je tekmovanje potekalo v skladu s pravili je kot že več let poskrbel šahovski sodnik Marjan Butala. V skladu s priporočili NIJZ pa so bili upoštevani vsi ukrepi za preprečevanja širitve korona virusa.

Nekoliko štavilčno okrnjeno šahovsko prvenstvo je s pozdravnimi besedami otvorila Mateja Toman, predsednica Društva distrofikov Slovenije. Igralo se je 8 kol po Švicarskem sistemu. Po vseh odigranih partijah je z vsemi zmagami in osvojenimi 8 točkami v moški konkurenci prepričljivo slavil Niko Čižek, drugo in tretje mesto sta z osvojenimi 6,5 točke osvojila Nejc Župan in Matjaž Bartol, o njuni uvrstitvi pa je v prid Nejca prevagal srednji Buchholzov koeficient. V ženski konkurenci je slavila Korošica Tatjana Strmčnik, drugo mesto je zasedla Fanika Trunkelj in tretje Branka Botič. Ob zaključku tekmovanja je šahiste v imenu Zveze ŠIS-SPK pozdravil in čestital Žiga Kobaševič, najboljšim trem pa podelil medalje.

Foto utrinki:

« of 2 »