3. december – mednarodni dan invalidov

3. december – mednarodni dan invalidov

Ob mednarodnem dnevu invalidov se zahvaljujemo vsem, ki si prizadevajo za uresničevanje temeljnih človekovih pravic in enakih možnosti invalidov. Invalidi se tudi v 21. stoletju še vedno soočamo  s številnimi izzivi. Kot je poudaril predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije(NSIOS) Borut Sever, mednarodni dan invalidov predstavlja možnost spodbujanja širše družbe k boljšemu razumevanju tem, povezanih z invalidnostjo. Pri tem je poudaril pomen ozaveščanja o pozitivnem dojemanju invalidnosti in o doprinosu invalidov k razvoju družbe.

Z namenom obeležitve mednarodnega dneva invalidov je Urad predsednika republike pripravil dogodek, kjer so predsednik republike Borut Pahor, predsednik Državnega zbora Igor Zorčič in predsednik vlade Janez Janša sprejeli predsednika NSIOS Boruta Severja in državnega svetnika ter predsednika Sveta za invalide Danijela Kastelica. Posnetek dogodka si lahko ogledate tukaj:

Posebno poslanico Sveta za invalide RS je ob tej priložnosti objavilo tudi Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Najdete jo na sledeči povezavi:

https://www.gov.si/novice/2020-12-03-poslanica-sveta-za-invalide-rs-ob-3-decembru-mednarodnem-dnevu-invalidov/