Dejstva o cepljenju in cepivih proti covidu-19

Dejstva o cepljenju in cepivih proti covidu-19

Slovenska tiskovna agencija vas v okviru projekta STAznanost vljudno vabi k spremljanju spletnega pogovora z naslovom “Dejstva o cepljenju in cepivih proti covidu-19”, ki bo v ponedeljek, 11. januarja 2021, ob 13. uri, v živo pa ga bomo prenašali na povezavi vzivo.sta.si

Že v prihodnjem tednu se bo po napovedih pristojnih začelo cepljenje proti covidu-19 za starejšo populacijo, ki ne živi v domovih za starejše, in kronične bolnike. Nato bodo sledile še druge skupine prebivalstva. Prihodnji tedni in meseci bodo torej po napovedih strokovnjakov ključni za to, ali se bo prebivalstvo dovolj zaščitilo pred ponovno okužbo z novim koronavirusom, da bi v prihodnje preprečili razmah epidemije in zagotovili, da bi se naša življenja vsaj do neke mere vrnila v stare tirnice.

Medtem pa so se v zadnjem času zlasti po družbenih omrežjih razplamtele različne informacije in dezinformacije o cepljenju in cepivih proti covidu-19. Ker je ključno, da prebivalstvo dobi točne in prave informacije, STA v okviru portala STAznanost organizira okroglo mizo z naslovom Dejstva o cepljenju in cepivih proti covidu-19. V pogovoru bodo sodelovali:

  • Alojz Ihan, predstojnik Katedre za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani;
  • Roman Jerala, vodja Odseka za sintezno biologijo in imunologijo na Kemijskem inštitutu;
  • Mario Fafangel, predstojnik Centra za nalezljive bolezni Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Spletni pogovor bo potekal v ponedeljek, 11. januarja 2021, ob 13. uri, v živo pa ga boste lahko spremljali na vzivo.sta.si in znanost.sta.si ter na kanalih STA na družbenih omrežjih.

Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju!