Okrogla miza: Nov sistem zagotavljanja medicinskih pripomočkov?

Okrogla miza: Nov sistem zagotavljanja medicinskih pripomočkov?

Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije že vrsto let pripravlja nov sistem zagotavljanja medicinskih pripomočkov iz obveznega zdravstvenega zavarovanja. To področje ureja Pravilnik o seznamu in izhodiščih za vrednosti medicinskih pripomočkov iz obveznega zdravstvenega zavarovanja (Uradni list RS, št. 4/20), ki je stopil v veljavo že februarja 2020.

V Zbornici MedTech Slovenija, ki združuje dobavitelje in proizvajalce medicinskih pripomočkov v Sloveniji, želimo opozoriti, da nov Pravilnik prinaša številne pomanjkljivosti in anomalije, ki bodo v prvi vrsti vplivale na zavarovance, z vidika dostopnosti, enakosti in zakonitosti.

V razpravi bodo sodelovali: Borut Sever, predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije, Drago Perkič, vodja oddelka za medicinske pripomočke na ZZZS, Mojca Šimnic Šolinc, predsednica Zbornice MedTech Slovenija za področje MDR, Matija Centrih, predsednik Združenja zasebnih lekarn, Domen Gorenšek, odvetnik.

Spletna okrogla miza bo potekala v četrtek, 11. februarja 2021 z začetkom ob 17. uri, preko aplikacije Microsoft Teams Meeting.

Obvezne so prijave preko spletne prijavnice https://medtechslovenija.gzs.si/Obrazec/Kaj-nam-zavarovancem-prinaša-nov-sistem-zagotavljanja-medicinskih-pripomočkov
Navodila za elektronski pristop k spletni okrogli mizi in povezavo preko katere boste okroglo mizo lahko spremljali, bodo poslali na vaš elektronski naslov.

Vljudno vabljeni k udeležbi.