Srečanje Odbora za ALS

Srečanje Odbora za ALS

V okviru rednega mesečnega srečanja Odbora za ALS vas v petek 16. aprila 2021 ob 16. uri vabimo na potopisno predavanje preko zoom aplikacije z naslovom I S L A N D I J A – MAJHEN NAROD OBDAN Z DIVJINO.

Za obisk Islandije se odločijo mnogi popotniki, ki jih bolj kot nakupovalna središča, kulturne znamenitosti in posedanje po restavracijah velikih mestih navdušuje narava. Večina se v otok zaljubi, saj tam najdejo mir. Močan veter, sneg, obilica dežja, nizke temperature in vrtoglave cene niso aduti za množičen turizem, a kljub temu je Islandija država, ki obiskovalca navduši. S svojimi razburkanim severnim Atlantikom polnim kitov, neskončnimi kilometri pohodnih poti, ledeniki, črno vulkansko prstjo, njorkami, islandskimi konji, jeleni, polarnimi lisicami, termalnimi vrelci, ustvarjalnostjo in humorjem domačinov, bo vsakega obiskovalca privabila ponovno. Mlada popotnica Dijana Čataković se je na Islandijo odpravila trikrat, skupaj je tam preživela 9 mesecev. Predstavila nam bo življenje Islandcev, najlepše naravne znamenitosti in mnogo drugih zanimivih stvari.

Prosimo vas, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov andreja.sustar@drustvo-distrofikov.si. Po prijavi vam bomo na vaš e-naslov poslali povezavo do srečanja in navodila za sodelovanje.

Prisrčno vabljeni!