Fotografski natečaj F3ŽO

Fotografski natečaj F3ŽO

Programski svet festivala za tretje življenjsko obdobje razpisuje celoletni fotografski natečaj, ki vabi k sodelovanju ljubitelje fotografije vseh starosti. Razpisujejo temo »nasmeh«, saj verjamejo, da jih v teh časih vidimo premalo. Izredno veseli bodo nasmejanih in razigranih obrazov. Seveda pa vaše kreative ne omejujejo, tako da je na voljo tudi prosta tema. V nadaljevanju preverite razpisne pogoje:

Letošnji natečaj bo potekal v 3 krogih:
*1 krog: 1. april – 31. maj 2021
*2. krog: 1. junij – 31. julij 2021
*3 krog: 1. avgust – 20. september 2021

Razpisani temi:
*nasmeh
*prosta tema

Žiriranja prispelih fotografij se bodo izvajala dvomesečno in najboljših 15 fotografij v vsaki kategoriji vsakega izbora bo prišlo v selekcijo za končni izbor fotografa leta. Vsak sodelujoči lahko enkrat v vsak krog v eni ali več pošiljk pošlje do 5 fotografij na vsako od razpisanih tem na naslov fotof3zo@gmail.com
Zadnji rok za pošiljanje je nedelja, 20. september 2021 ob 24.00.

POGOJI SODELOVANJA:
KDO?
Fotografskega natečaja se lahko udeležijo vsi ljubitelji fotografije (starost ni omejena).

DO KDAJ?
Fotografski natečaj poteka od 1. aprila 2021 do 20. septembra 2021.

TEHNIČNE ZADEVE:
Fotografija, ki jo avtor odda po elektronski pošti, naj ne bo večja od 2 MB. Pri tem je pogoj le, da lahko avtor v primeru, da je njegova fotografija izbrana, fotografijo zagotovi v velikosti primerni za tisk, tj. v ločljivosti najmanj 12 mil pikslov (Mpix). Ločljivost je lahko tudi večja.
Fotografije morajo biti oddane v elektronski oblik v RGB barvnem prostoru.
Naslov fotografije mora biti: Kratica imena in priimka avtorja_N (nasmeh) ali P (prosta tema)_naslov (do 12 znakov ).
Npr: avtor Rajko Bizjak, fotografiji Jutro (prosta tema) in Ona (nasmeh), naslova
RB_P_Jutro in
RB_N_Ona

V elektronski pošti morajo avtorji ob prvi prijavi navesti naslednje podatke:

  • ime, priimek in letnico rojstva avtorja; (še posebej če poštni naslov ni enak imenu!)
  • kontaktni podatki avtorja (e-naslov, kontaktna telefonska številka), preko katerih lahko organizator stopi v stik z avtorjem; naslove in lahko kratek opis (do 3 stavke)
  • navedbo koliko fotografij je poslanih v posamezni kategoriji v tem krogu
  • če je zbiranje urejeno preko PZDU-ja – podatki o odgovorni osebi.

S prijavo avtor da dovoljenje za nujne tehnične popravke, ki pa ne posegajo v sporočilo avtorskega dela.

NAJBOLJŠI:
Prispele fotografije bo pregledala in ocenila štiričlanska strokovna žirija, ki jo bo sestavil organizator. Med prispelimi fotografijami bo izbrala finaliste in glavne nagrajence. Vse izbrane fotografije se bodo uvrstile v finale, zmagovalne fotografije in najboljše ocenjena fotografija vsakega avtorja pa bodo razstavljene na 20. Festivalu za tretje življenjsko obdobje od 30. septembra do 01. oktobra 2021 v Cankarjevem domu v Ljubljani.
Vsi sodelujoči bodo posebej prejeli vabilo na otvoritev razstave in podelitev nagrad.
Natečaj vključuje objavo izbranih fotografskih izdelkov v posebni publikaciji. Objav ne honoriramo. S prijavo soglašate, da se v publikaciji objavi fotografske izdelke in podatke o avtorstvu. Sodelujoči dovoljujete uporabo vaših podatkov za interne namene in za obveščanje o Festivalu za tretje življenjsko obdobje. Vaši podatki so varovani v skladu z Zakonom o osebnih podatkov.
Ob vsakem izboru bo komisija najboljšega avtorja/avtorica nagradila s knjižno nagrado, ki bo podeljena na otvoritvi razstave v Cankarjevem domu.

VEČ INFORMACIJ: Email: rajko@bizjak.si
Telefon: 041 572 025