Paralym Art – mednarodno tekmovanje umetnikov invalidov

Paralym Art – mednarodno tekmovanje umetnikov invalidov

Slovensko veleposlaništvo na Japonskem nas je obvestilo o mednarodnem tekmovanju The Paralym Art World Cup 2021, na katerem se umetniki invalidi potegujejo za nagrade s svojimi umetniškimi deli. Vsakoletno mednarodno tekmovanje podpirajo številna veleposlaništva na Japonskem, letos tudi sekretariat olimpijskih in paralimpijskih iger v Tokiu.

Téma letošnjega tekmovanja je ‘Smile’ (nasmeh). Pogoj za udeležbo je dokazljiv status invalidnosti. Posameznik ali skupina lahko tekmuje samo z enim delom. Tekmuje se lahko s kakršnimkoli medijem, ki se smatra za 2D, v formatu med A4 in A0 (841mm×1189mm): slike, risbe, olje na platnu, kolaži, izdelki izrezbarjeni iz lesa,  kaligrafija, vezenje itd., torej dela, ki jih je mogoče 2D digitalno skenirati, ne pa tudi fotografija.

Rok za oddajo dela je 30. september 2021. Podelile se bodo naslednje nagrade: 1 x Grand Prix (glavna nagrada), 2 nagradi za 2. mesto, več nagrad sponzorjev, nagrad žirije in nagrad veleposlaništev. Prejemniki glavne nagrade in nagrad za 2. mesto se bodo udeležili podelitve v Tokiu februarja 2022.

Več informacij o tekmovanje na spletni strani tekmovanja:  https://paralymart-wc.com/2021/index_en.html

Vabljeni k sodelovanju.