Srečanje Odbora za ALS

Srečanje Odbora za ALS

Spoštovani,

v okviru rednega mesečnega srečanja Odbora za ALS vas vabimo, v petek 15. oktobra 2021 ob 16. uri, na zoom predavanje PREHRANA OBOLELEGA Z ALS,

gospe Sandre Beer Gregorc, univ. dipl. inž. živil. tehnol., klinične dietetičarke iz Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani, Služba bolniške prehrane in dietoterapije, Enota za dietetiko. Predstavljene bodo smernice klinične prehrane za obolele z ALS  Evropskega društva za klinično prehrano in presnovo. Predavanje bo praktično usmerjeno na teme: kakšna naj bo energijska in hranilna vrednost hrane, načini priprave v primeru oteženega požiranja, prehrana v primeru težav z odvajanjem, pomen tekočine, prehranski dodatki, enteralna prehrana, ideje jedilnikov in drugo. Gospa Sandra Beer Gorenc bo na razpolago tudi za vsa vaša vprašanja, ki jih lahko zastavite tudi v naprej ob prijavi.

V drugem delu bo predstavnik podjetja Medias international d.o.o. predstavil oralne prehranske dodatke, kot npr. razne kreme, napitke, pripravke za enteralno prehranjevanje. Vzorce predstavljenih izdelkov bo možno brezplačno naročiti.

Prosimo vas, da svojo udeležbo in morebitna vprašanja sporočite na e-naslov andreja.sustar@drustvo-distrofikov.si. Po prijavi vam bomo na vaš e-naslov poslali povezavo do srečanja in navodila za sodelovanje. Zoom aplikacije ni potrebno imeti naložene na računalniku, sodelovanje je možno preko brskalnika.

Za dodatne informacije smo vam na razpolago vsak delovni dan med 9. in 12. uro na telefonski številki 01/47 20 513 ali po e-pošti andreja.sustar@drustvo-distofikov.si.

Veselimo se srečanja in vas lepo pozdravljamo.