Srečanje Odbora za ALS

Srečanje Odbora za ALS

V okviru rednega mesečnega srečanja Odbora za ALS vas v petek 21. januarja 2022 ob 16. uri, preko zoom aplikacije, vabimo na potopisno predavanje

Celinska Portugalska in Azorski otok Sao Miguel

Tam, kjer se valovi dotikajo sonca

Portugalska, država z najbolj zahodno točko celinske Evrope, je priljubljena destinacija vseh generacij. Mnogi jo opisujejo kot razigrano deželo nasmejanih in zgovornih ljudi, poceni piva, dobrega vina ter neskončnih kilometrov belih plaž s sanjskimi valovi. Toplo podnebje, ki v povprečju prinaša tristo sončnih dni na leto, povečini navdušuje ljubitelje poletja in deskarje na valovih. Kljub toplim dnevom pa se januarja pojavita tudi močan dež in megla.

Skozi potopisno predavanje nas bodo zgodbe mlada popotnica Dijana Čataković, ki je na Portugalskem preživela 6 mesecev, popeljale od severnega dela države od koder izvira sladko vino portovec, do očarljivih klifov južnega predela Algarve. Obiskali bomo najzahodnejšo točko Cabo de Roca, slikovito in razgibano Lizbono in se na koncu podali tudi na enega izmed devetih Azorskih otokov, na otok Sao Miguel.

Prosimo vas, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov andreja.sustar@drustvo-distrofikov.si. Po prijavi vam bomo na vaš e-naslov poslali povezavo do srečanja in navodila za sodelovanje.

Veselimo se srečanja in vas lepo pozdravljamo.