Srečanje Odbora za ALS

Srečanje Odbora za ALS

Vabimo vas na strokovno predavanje  v okviru rednega mesečnega srečanja Odbora za ALS,  v petek 18. februarja 2022, ob 16. uri, preko zoom aplikacije z naslovom  BOLEČINA PRI OBOLELIH Z ALS.

Zdravnica prof. (znan. svet.) dr. Duška Meh, dr. med., in psiholog Dejan Georgiev, mag. psih., sta del večje skupine strokovnjakov, ki se že vrsto let ukvarja z bolečino, najpomembnejšim delom naše občutljivosti. Na predavanju bosta govorila o občutku, ki je bil pri obolelih z ALS dolgo spregledan, zanemarjen in podcenjen.  Predstavila bosta izsledke iz literature, jih povezala z znanjem o bolečini in z lastnimi izkušnjami s tem neprijetnim, a hkrati za človeka neobhodno potrebnim obvladljivim občutkom. Povedala bosta, kaj bolečina je, zakaj se pojavlja in kaj lahko z njo naredimo. Predstavila bosta tudi, kako jo lahko obvladamo in se naučimo z njo vzdržno sobivati.

Vabimo vas, da svoja morebitna vprašanja o obravnavani temi pred predavanjem pošljete na e-naslov bolecina.stop@gmail.com . Predavatelja bosta z veseljem poiskala odgovore na vaša vprašanja.

*     *     *     *     *

Prosimo vas, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov andreja.sustar@drustvo-distrofikov.si. Po prijavi vam bomo na vaš e-naslov poslali povezavo do srečanja in navodila za sodelovanje. Za dodatne informacije smo vam na razpolago vsak delovni dan med 9. in 12. uro na telefonski številki 01/47 20 513 ali po e-pošti.

Prijazno povabljeni.