Varna uporaba zdravil

Varna uporaba zdravil

V četrtek 17. februarja 2022 ob 16. uri uredništvo revije Viva, Medicina & ljudje, in Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije vabijo na brezplačni webinar Kako varno je vaše jemanje zdravil?

Ste vedeli, da nekatera zdravila ne smejo biti daljši čas izpostavljena zraku ali svetlobi in jih je treba zaužiti takoj, ko jih vzamete iz pretisnega ovoja oziroma iz stekleničke, ter da nikakor ne smejo več ur ali celo dni stati v plastični škatlici za odmerjanje zdravil? Vas zanima, ali je tableta enako učinkovita, če jo zdrobimo? Lahko vsebino kapsule stresemo v čaj in ga popijemo? Če jemljemo večje število zdravil, kako jih pravilno kombiniramo? Katere pojemo na prazen želodec, katere med jedjo ali po jedi?

Gostja pogovora bo Anita Strmljan, mag. farm., strokovna sodelavka Oddelka za zdravila na ZZZS, ki bo na primerih iz prakse pojasnila, zakaj je pomembno pravilno jemanje zdravil, predstavila največje napake, ki jih pri tem delamo, pa tudi to, kako ravnati, ko določenega zdravila ne želimo ali ne moremo pravilno jemati. Predstavila bo tudi, na koga se obrniti po nasvet oziroma po kakovostno navodilo o pravilni rabi zdravil v Sloveniji ter na katera vrata potrkati, ko smo v dvomih.

Za ogled brezplačnega webinarja je potrebna predhodna prijava TUKAJ

Vljudno vabljeni!