Potopisno predavanje

Vabimo vas na potopisno predavanje Dijane Čataković

INDONEZIJA – tropska država številnih otokov

Indonezija ima namreč več kot 17.000 otokov, v državi pa živi več kot 600 ljudstev. Najbolj turističen otok je zagotovo Bali, ki ponuja čudovite plaže, ki privabljajo surferje iz vsega sveta, v svojih džunglah pa skriva čudovite slapove. Poleg tega je edinstven s svojo hindujsko kulturo, riževimi plantažami, plantažami čaja in kave ter vulkani. Ostali otoki so turistično manj oblegani, a kljub temu ponujajo raznoliko naravo, živalski svet, hrano in navade.

Dijana Čataković je mlada popotnica, ki se je v Indonezijo sprva odpravila na štiri mesečno študijsko izmenjavo Asia Exchange, a jo je država tako navdušila, da je svoje življenje ob Indijske oceanu podaljšala še za šest mesecev. Predstavila nam bo svoje avanturistično dvomesečno potovanje s skuterjem, ko je prevozila več kot 5000 km od otoka Java do Floresa. Spregovorila bo tudi o manj poznanih otokih, kot so otok Mojo ali Kenawa ter o nekaterih slabih stvareh, ki jih kot turist v kratkem času težko opaziš, pokažejo pa se, ko v državi živiš dlje časa.

Potopisno predavanje bo v petek, 11. marca, ob 17. uri, preko zoom aplikacije. Svojo udeležbo sporočite na elektronski naslov andreja.sustar@drustvo-distrofikov.si . Po prijavi vam bomo posredovali povezavo za vstop na dogodek. Udeležba je brezplačna.

Prijazno vabljeni!