Dobrodelna šahovska simultantka

Dobrodelna šahovska simultantka

Šahovska zveza Slovenije bo pred evropskim posameznim prvenstvom, ki bo konec meseca v termah Čatež, organizirala šahovsko simultanko

v petek, 18. marca 2022 med 11. in 14. uro na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Ljubitelji šahovske igre se  bodo lahko pomerili z nekaterimi slovenskimi velemojstricami in velemojstri ter drugimi vrhunskimi šahisti. Pobudo avtorice tega prispevka, da bi ob tej priložnosti zbirali prostovoljne prispevke za ukrajinsko sirotišnico Lugansk-Lvov in se tako pridružili akciji Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje in POP TV, je vodstvo Šahovske zveze Slovenije soglasno podprlo.

Organizatorji simultanke si prizadevajo, da bi na njej sodeloval tudi ukrajinski velemojster s slovenskim državljanstvom Adrijan Mihalčišin,  rojena prav v mestu Lvov. Adrijan je vrsto let uspešno zastopal Slovenijo na številnih mednarodnih turnirjih in olimpijadah.

Za udeležbo na šahovski simultanki v Ljubljani ni potrebno veliko šahovskega znanja, le veliko srce za podporo najbolj ranljivi skupini – otrokom brez staršev, ki svoje  najbolj ranljivo obdobje preživljajo v sirotišnici, nekateri že od rojstva. Združimo se pod sloganom »vsaka poteza šteje«, naj bo šahovska ali dobrodelna, zato se v petek, 18. marca 2022 pridružimo šahovskemu dogodku na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Silva Razlag