Gora Oljka

Gora Oljka

Vabimo vas na pohod na Goro Oljko (733 m), v soboto, 14. maja 2022. Izhodišče pohoda je parkirišče pri vasi Dobrič, zbor je ob 9. uri. Pohod bo izveden samo v lepem vremenu.

Gora Oljka je hrib, ki leži vzhodno od Šmartnega ob Paki. Na vrhu stoji cerkev svetega Križa, ki je bila zgrajena sredi 18. stoletja. Z vrha, katerega staro ime je Križna gora, je lep razgled na Posavsko hribovje, Paški Kozjak, del Pohorja in vzhodnih Karavank ter Kamniško Savinjskih Alp.

Dostop do izhodišča pohoda:

Z avtoceste Ljubljana – Celje se usmerimo na izvoz Šempeter in naprej sledimo Polzeli. V Polzeli pa nas oznake za Goro Oljko usmerijo desno. Cesta nas nato pripelje v vas Podvin pri Polzeli, kjer opazimo naslednjo tablo za Goro Oljko. Tu zavijemo desno navzgor in cesti sledimo do križišča ob planinskih oznakah za Goro Oljko. Pri tabli Dobrič zavijemo levo in po 200 m bomo na levi zagledali velik parkirni prostor.

Opis poti pohoda:

Na Goro Oljko se bomo odpravili s parkirnega prostora v vasi Dobrič. S parkirnega prostora krene pohodna kolona na 1,3 km dolgo strmo asfaltno pot in nato nam do vrha ostane še dobrih 1,7 km strme makadamske ceste. Približen čas pohoda je 50 minut. Na poti bomo premagali 295 m nadmorske višine.

Na pohodu bo poskrbljeno za prehrano:

  • kosilo: juha, (pečenka + piščanec ocvrt), priloga + sladica   – 12,00 EUR
  • zelenjavna enolončnica, telečja obara in bograč – 5,00 EUR
  • sladice: štrudlji, štruklji in gibanica

Gluhi in naglušni bodo na ta dan stregli in naročili boste lahko tudi v slovenskem znakovnem jeziku.

____________________________________________________________________

Prijave se zbirajo do četrtka 5.maja oziroma do popolnitve prostora preko spletne e-prijave (pritisni nanjo!) ali pisne prijavnice –  wordov dokument.

Odjavo obvezno sporočiti vsaj 3 dni pred pohodom – z vsako prijavo osebe na invalidskem vozičku je povezano organiziranje prevoza in pomoči prostovoljcev.

____________________________________________________________________

Za dodatne informacije so na voljo na e-naslovu 2020goov@gmail.com ali na gsm: 031 536 573 – Stojan.

Planinski pozdrav!