Srečanje Odbora za ALS

Srečanje Odbora za ALS

V petek, 13. maja, ob 16. uri, v Dom dva topola, Levstikova 1, Izola vabimo na srečanje svojcev obolelih z ALS.

Z delovanjem Odbora za ALS se pri društvu želimo približati obolelim in njihovim svojcem tudi tako, da v okviru mesečnih srečanj izbiramo teme, ki so v nekem trenutku aktualne. Pogosto rečemo, da ALS obolenje ne prizadene le posameznika ampak celotno družino. Svojci se zagotovo pogosto znajdejo v stiski in bi mogoče pomagalo, da bi se med seboj spoznali, izmenjali mnenja, praktične nasvete. Tudi zato majsko srečanje Odbora prvenstveno namenjamo svojcem obolelih, ki skupaj z obolelimi hodijo po tej poti.

S tokratnim srečanjem v živo želimo podpreti svojce obolelih z ALS, da se srečajo z nekom, ki doživlja in se sooča s podobnimi  ali enakimi situacijami, da si medsebojno izmenjajo podporo, nasvete in mnenja. Srečanje bo moderirala dr. Vesna Radonjić Miholič, ki je vrsto let delala tudi z obolelimi z ALS in njihovimi svojci. Dr. Radonjić Miholič je specialistka klinične psihologije, nekdaj zaposlena na URI Soča, danes pa kot prostovoljka sodeluje z različnimi podpornimi skupinami obolelih in svojcev.

Prosimo vas, da udeležbo svojega svojca in morebitno svojo udeležbo sporočite na e-naslov andreja.sustar@drustvo-distrofikov.si do srede 11. maja 2022. V okviru možnosti društvene službe prevozov bomo zagotovili tudi prevoz. Za dodatne informacije smo vam na razpolago vsak delovni dan med 9. in 12. uro na telefonski številki 01/47 20 513 ali po e-pošti.

Srečanja z vami in vašimi svojci v živo se še posebej veselimo in vas lepo pozdravljamo.