Mobilnost brez ovir

Mobilnost brez ovir

Društvo Moja pot organizira dogodek »Mobilnost brez ovir« z namenom osveščanja javnosti o pomembnosti mobilnosti za invalide, saj le-ta pomaga pri vključenosti v družbo. Na dogodku bodo različni razstavljavci predstavili različne rešitve za boljšo in lažjo mobilnost gibalno oviranih in starejših oseb.

V soboto, 3. 9. 2022, med 10.00 in 14.00, na Planinski cesti (parkirišče pri Športni dvorani Dolanka) na Dolu pri Hrastniku, bo mogoče v živo videti in spoznati prilagojena vozila za prevoz invalida, prilagojena vozila za samostojno vožnjo voznika invalida, pripomočke za lažji vstop/izstop gibalno ovirane osebe, elektrohidravlična dvigala in navozne klančine/rampe, ipd.

Poleg prilagoditev bo na voljo strokovno svetovanje in informiranje. Predstavili se bodo tudi razstavljavci z rešitvami in pripomočki za lažjo mobilnost starejših in gibalno omejenih oseb ter trgovci novih vozil s potencialom za prilagoditve.

Tudi ponudba dostopnega turizma ne bo manjkala.

Na dogodek ste vabljeni vsi, ki bi si želeli pobliže spoznati rešitve za lažjo in neodvisnejšo mobilnost, pridobiti informacije in nasvete za lažji vsakdan ter sobotno dopoldne preživeti v prijetni in sproščeni družbi.

Vstop je prost!