Matjaževo dobrodelno kolesarjenje uspešno zaključeno

Matjaževo dobrodelno kolesarjenje uspešno zaključeno

Matjaž, opravil si težaško in neprecenljivo delo za vse ALS obolele in njihove svojce. Globok poklon za to dejanje.

Vztrajnost, moč, vročina, sprejetost, podpora, zamuda, mirnost, dobrodelnost, ALS so besede, ki opisujejo 13. dnevno dobrodelno kolesarjenje Matjaža Hribljana v podporo ALS obolelim po 212 slovenskih občinah.

Matjaž Hribljan je pot pričel 19. julija v Cerknici in jo 31. julija zaključil v Postojni. Prevozil je 2644 km, naredil 25.636 m višinske razlike in za pot porabil približno 107 ur vožnje.

Občinam se zahvaljujemo za sprejem Matjaža na njegovi dobrodelni poti, za obveščanja o dogodku na občinskih spletnih straneh in družabnih omrežjih, za sporočila, da zaradi različnih delovnih obveznosti in letnih dopustov sprejema ni moč izvesti in za dobre želja za uspešno izpeljavo projekta.

Hvala vsem kolesarjem, da ste Matjaža spremljali po poti in mu tako krajšali razdalje, še posebej Lucasu, ki je z Matjaža spremljal prve in zadnje tri dni. Hvala Matjaževim prijateljem, znancem, članom in podpornikom društva, da ste odprli vrata svojih domov, poskrbeli za okrepčilo in prenočili utrujenega kolesarja.

Hvala vsem obolelim z ALS, da ste se javno izpostavili, organizirali sprejem na svoji občini in ga pričakali. Srečanja z vami so se Matjažu vtisnila v spomin. Hvala tudi drugim članom društva, da ste Matjaža pozdravili v svoji občini.

Hvala Milanu Černigoju, gonilni sili Kolesarskega kluba Jan Sport iz Vrhnike, za pobudo, soorganizacijo, oporo in skrb vseh 13 dni.

Hvala trgovini Jan Sport za servis in izposojo kolesa.

Hvala Gašperju Žaklju za IT podporo projektu.

Matjaž je med kolesarjenjem porabil 81 energijskih ploščic, 43 gelov, okoli 130 bidonov tekočine in vsak dan po vožnji regeneracijski napitek. Hvala podjetju 4Endurance za vse te količine.

Pri medijski promociji projekta se zahvaljujemo za pomoč podjetju Aetas d.o.o. in podjetju Kliping d.o.o..

Prepričani smo, da je v teh dveh tednih Matjaževo kolesarjenje povzročilo občuten premik pri prepoznavnosti ALS, ima pa tudi finančni učinek. Zbralo se je 7.593,91 EUR sredstev posameznikov, podjetij in občin.

Sredstva so nakazale Občina Veržej, Občina Križevci, Občina Starše, Občina Slovenska Bistrica, Občina Puconci, Občina Vrhnika, Mestna občina Velenje, Občina Šmartno ob Paki, Občina Črna na Koroškem,  Občina Žiri, Občina Borovnica, Občina Sevnica, Občina Razkrižje, Občina Jezersko, Občina Zreče, Občina Pivka, Občina Šoštanj, Občina Radeče, Občina Trbovlje, Občina Duplek, Občina Muta, Občina Žirovnica, Občina Sv. Jurij v Slovenskih Goricah, Občina Miklavž na Dravskem polju, Občina Dobrovnik, Občina Železniki, Občina Bohinj, Občina Braslovče in Občina Gornja Radgona. Iskrena hvala za vašo donacijo.

Vsem, ki smo sodelovali v tej akciji, se je Matjaževa pot za vedno vtisnila v spomin.