Ženske in Duchennova mišična distrofija

Vabimo Vas na dogodek ob Svetovnem dnevu Duchennove in Beckerjeve mišične distrofije, v soboto 10. septembra 2022, s pričetkom ob 10. uri,  v Domu dva topola v Izoli, pod naslovom

Ženske in Duchennova mišična distrofija

Svetovna organizacija za obolele z DMD (World Duchenne Organization) je za letošnjo temo Svetovnega dneva Duchennove mišične distrofije izbrala »Ženske in Duchennova mišična distrofija«.

Ženske zavzemajo kar nekaj ključnih vlog pri osebah z DMD tekom njihovega življenja, kot so: ženska v vlogi prenašalke, ženska v vlogi matere, sestre in babice, ženska v vlogi dekleta ter kasneje zaročenke, žene ali partnerke, ženska kot osebna asistentka osebi z DMD ter nenazadnje ženska v vlogi znanstvenice, ki se ukvarja z raziskovanjem DMD.

Naše druženje bo tematsko razdeljeno na več sklopov:

10:00   Prihod udeležencev

10:30   Strokovno predavanje: Najnovejša dognanja s področja DMD

Predavanje bo vodil strokovnjak iz Pediatrične klinike, UKC Ljubljana (v pripravi).

12:30   Kosilo

14:00   Strokovno predavanje: Vpliv izvorne družine na odraslo življenje

Predavanje bo vodila Mirjana Frankovič, Transakcijski analitik – psihoterapevtka.

15:00   Okrogla miza »Ženske&Duchennova distrofija«

Pridružili se nam bodo oboleli z DMD in ženske, ki igrajo pomembno vlogo v njihovih življenjih ter z nami delili svoje izkušnje.

17:00   Koncert skupine »MAT NA KVADRAT«

19:00   Večerja

* * * * * *

Za nemoteno izvedbo dogodka vas vljudno prosimo, da nam potrdite svojo udeležbo ter sporočite morebitno potrebo po prevozu do srede, 7. septembra 2022 na elektronski naslov tamara.horvat@drustvo-distrofikov.si oziroma po telefonu na številko: 040 670 732.

Vljudno vabljeni!