Koča na Bohorju

Koča na Bohorju

V soboto, 24. septembra 2022, vas vabimo na pohod na BOHOR – Koča na Bohorju (896 mnm)

Izhodišče za pohod je Reštanj kamen, bivak LD Senovo, zbor je ob 9.15 uri!

Priporočena pot do zbirnega mesta: AC zapustite v Dramljah, če prihajate iz smeri Ljubljane. V Senovem pri cerkvi zavijete proti Bohorju. Pri tabli za kmetijo Perko peljemo naravnost še 100 m, mimo prometnih znakov »kamenje pada« in »zožitev ceste z desne«. Takoj za mostičkom zavijete levo na parkirišče pred bivak LD Senovo.

Opis poti: pot je ves čas asfaltirana. Dolžina poti je dobre 3 km. Iz parkirišča pred bivakom LD Senovo se pot nadaljuje po cesti v smeri planinskega doma. Po 200 metrih zavijete levo, pot se vzpenja. Čez 2 km v križišču zavijete desno in nadaljujete pot po cesti do planinskega doma na Bohorju.

Od koče ali z bližnjega Plešivca (Špic hriba) je lep razgled proti jugu, kjer vidimo Senovško dolino, del Brestanice, položnejša južna pobočja, kjer se vrstijo gozdovi, travniki in polja, v smeri proti Koprivnici in še naprej proti Bizeljskim goricam, gričevje na drugi strani Save z Velikim Trnom in široko Krško polje z Gorjanci v ozadju in v lepem vremenu tudi Snežnik. Veliko lepši je razgled z bližnje Petrove skale, pod katero se nahaja manjše naravno okno.

Ponudba hrane: bograč, jota (s klobaso ali brez) in gobova juha z ajdovimi žganci – cena 7 €.

Za posladkat bo tudi štrudelj.

Prijave se zbirajo do PONEDELJKA, 19.9.2022 ali do popolnitve prostora preko spletne e-prijave  ali pisno s prijavnico.

V primeru, da organizator ne bo zmogel zagotoviti zadostnega števila potrebnih prostovoljcev ali prevoza, bo to obvestil najkasneje dan pred pohodom.

Prosimo vas, da odjavo obvezno sporočite vsaj 3 dni pred pohodom, saj je z vsako prijavo povezana organizacija prevoza in pomoč prostovoljcev.

Pohod bo izveden samo v lepem vremenu!

V primeru vprašanj lahko pišite na e-naslov 2020goov@gmail.com ali pokličite na gsm: 031 536 573 – Stojan.

Planinski pozdrav!