Završki stolp

Vabimo vas na pohod na Završki stolp (370 mnm)

v četrtek 29. septembra 2022, zbor je ob 9. uri.

Izhodišče pohoda je  parkirišče ob pokopališču Voličina (Spodnja Voličina 4, 2232 Voličina)

Priporočena pot do zbirnega mesta:  avtoceste Maribor – Lendava se usmerimo na izvoz Lenart in cesti sledimo do semaforjev. Pri semaforjih nadaljujemo levo v smeri Lenarta. Po približno 300 m pridemo do križišča in zavijemo desno v smeri Voličine. Vozimo se skozi naselje Lormanje in naprej proti Voličini, do parkirišča ob pokopališču Voličina.

Opis poti: pot bomo premagovali vsi inPlaninci skupaj, v eno smer je dolga približno 4 km, poteka po asfaltni cesti, vzpona na celotni poti je 140 m in jo bomo prehodili v cca. 3 urah, s postanki.

Zavrh je vasica v Slovenskih goricah, ki je planincem poznana predvsem po točki razširjene slovenske planinske poti. V središču vasi, ob urejenem manjšem parkirišču, so postavili leta 1981 17 m visok kovinski razgledni stolp, ki nam omogoča lep razgled po večjem delu severovzhodne Slovenije. V bližini stolpa se nahaja tudi gostinski lokal in ob njem spomenik generalu Rudolfu Maistru ter spominska soba, posvečena velikemu Slovencu,  pesniku,  intelektualcu in generalu Rudolfu Maistru. Prvotno je tu stal 25 metrov visok lesen stolp. Načrt za razgledni stolpa leta 1962 izdelal kar sin generala Maistra, inženir Borut Maister. Razgledni stolp je kljuboval soncu in dežju vse do leta 1979, ko ga je neurje tako močno poškodovalo, da je začel ogrožati domačine in obiskovalce. Po želji si bo mogoče ogledati tudi spominsko sobo Rudolfa Maistra.

Prehrana: ob prihodu do Završkega oz. Maistrovega stolpa bo vsak udeleženec dobil sendvič, lahko si boste kupil še pijačo, sicer pa je potrebno imeti  malico in napitke v nahrbtnikih. Ob prijavi je potrebno povedati ali boste imeli »sendvič s suho salamo« ali »vegi sendvič«!

Prijave se zbirajo do PONEDELJKA 29.9.2022 ali do popolnitve prostora preko spletne e-prijave  ali s prijavnico.

V primeru, da organizator ne bo zmogel zagotoviti zadostnega števila potrebnih prostovoljcev ali prevoza, bo to obvestil najkasneje dan pred pohodom.

Prosimo vas, da odjavo obvezno sporočite vsaj 3 dni pred pohodom, saj je z vsako prijavo povezana organizacija prevoza in pomoč prostovoljcev.

V primeru vprašanj lahko pišite na e-naslov 2020goov@gmail.com ali pokličite na gsm: 031 536 573 – Stojan.

Planinski pozdrav!

VLJUDNO VABLJENI, DA SE NAM PRIDRUŽITE NA GOGO POHODIH TUDI V LETU 2023!