Strunjan – GOGO pohod

Strunjan – GOGO pohod

Spoštovane pohodnice in pohodniki!

VABIMO VAS NA POHOD: STRUNJAN – PORTOROŽ – STRUNJAN v

SOBOTO, 15. APRILA 2023.

Izhodišče pohoda je parkirišče Strunjan 33, 6320 Portorož – Portorose (Mercator trgovina). Štart je ob 9. uri!

Opis poti pohoda:

Od parkirišča v Strunjanu, avtobusne postaje in mimo kampa smo po podhodu izpod glavne ceste prišli na asfaltirano krajinsko cesto in kolesarsko – pešpot, ki je del poti Paranzane, ki ima še več imen – Porečanka, Istrijanka.

Na strunjanski strani poti, ki se blago vzpenja, je lepo urejeno počivališče z informacijsko tablo o poti. Informacijska tabla je tudi pred predorom Valeta (Lucan), ki je z 550 m najdaljši predor na bivši železniški progi Paranzana, in speljan je v blagem zavoju. Proga se je gradila v letih 1900 – 1902, ko so bili ti kraji del Avstroogrske monarhije. Skozenj je  potekala ozkotirna železnica, ki je povezovala Trst in Poreč. Danes je prenovljen, razsvetljen, obljuden in tudi kapniki so že vidni. Pot skozi tunel se rahlo dviguje in na koncu tunela, kjer se prične Portorož, je lep razgled na morje. Sledi strmi spust po klancu v Portorož – mimo Avditorija do obale.

Hrana in pijača sta iz nahrbtnika.

Organiziran je avtobusni prevoz iz Domžal ob 6.40 uri in izpred Koloseja ob 7.00 uri.

Organizatorja obvestite, če boste uporabili organiziran prevoz na: inPlaninec@pzs.si

Število mest je omejeno. Prijave se zbirajo do PETKA, 7. aprila ali do popolnitve prostora preko spletne e-prijave (pritisni nanjo!) ali pisne prijave – word, pdf!

Odjavo obvezno sporočite vsaj 3 dni pred pohodom – z vsako prijavo osebe na invalidskem vozičku je povezano organiziranje prevoza in pomoč prostovoljcev.

 Pohod bo izveden samo v lepem vremenu.

 V kolikor imate še kakšno vprašanje, se obrnite na organizatorja na e-naslov: gogo@pzs.si ali na gsm: 031 536 573