SELO v Prekmurju – GOGO pohod

SELO v Prekmurju – GOGO pohod

VABIMO VAS NA POHOD

SELO v Prekmurju

ČETRTEK, 20. APRILA 2023 

Izhodišče pohoda je Vučja Gomila (madžarsko Zsidahegy), 9208 Fokovci, na parkirišče pri pokopališču ob 9. uri.

Opis dostopa:

Po avtocesti mimo Murske Sobote, izvoz za Moravske toplice, Bogojino, v Tešanovcih desno za Vučjo Gomilo.

Opis poti pohoda:

Iz Vučje Gomile, kjer bo start pohoda, do Sela bo pot potekala po asfaltni cesti in je dolga okrog 5,5 km v eno smer.  Na cilju bomo uredili prevoz voznikov po avtomobile.

Selo v Prekmurju je poznano po edinstveni opečni romanski rotundi sv. Nikolaja v Sloveniji, ki je bila zgrajena ob koncu 13. stoletja. V bližini cerkvice, ob turistično informacijskem centru Selo, se nahaja vpisna skrinjica in žig razširjene slovenske planinske poti.

Ob prihodu do rotunde v naselju Selo, bo vsak udeleženec dobil sendvič, možno bo tudi kupiti pijačo, sicer pa je potrebno imeti v času pohoda malico in napitke v nahrbtnikih. Po želji si bo mogoče ogledati tudi notranjost te edinstvene cerkvice.

Ob prijavi je potrebno povedati ali boste imeli »sendvič s suho salamo« ali »vegi sendvič«!

Organiziran je avtobusni prevoz iz Domžal ob 6.40 uri, in izpred Koloseja ob 7.00  uri.

Organizatorji prosijo, da javite svoj namen čim prej, da lahko organizirajo spremljevalce, prevoz … Obvestite jih, če boste uporabili organiziran prevoz. Prijave se na: inPlaninec@pzs.s  

Prijave se zbirajo do PETKA, 7. aprila ali do popolnitve prostora preko spletne e-prijave (pritisni nanjo!) ali pisno s prijavnico (word, pdf)!

Odjavo obvezno sporočiti vsaj 3 dni pred pohodom – z vsako prijavo osebe na invalidskem vozičku je povezano organiziranje prevoza in pomoči prostovoljcev.

Pohod bo izveden samo v lepem vremenu.

V kolikor imate še kakšno vprašanje, lahko pišite na e-naslov: gogo@pzs.si ali pokličete na gsm: 031 536 573 – Stojan.