Star maln – GOGO pohod

Star maln – GOGO pohod

VABIMO VAS NA VSESLOVENSKI INKLUZIJSKI POHOD:

STAR MALN (412 mnm)

ČETRTEK, 8. JUNIJ 2023

 Zborno mesto za GOGO – parkirišče na Betajnovi, Vrhnika

Štart pohoda je ob 9.15 uri!

 Opis dostopa:

Vozimo se po primorski avtocesti in jo zapustimo na izvozu za Vrhniko. Na prvem semaforju zavijemo levo in se peljemo preko centra. Na drugem semaforju, nasproti zdravstvenega doma, zavijemo desno v smeri oznak za razgledni stolp Planina in Star maln. Peljemo se naravnost mimo hiš. Po približno 1 kilometru pridemo do urejenega parkirišča in informativne table, kjer parkiramo.

Opis poti pohoda:

Na parkirišču zavijemo levo in že po nekaj 10 metrih pridemo do makadamske ceste na desni strani.  Ob njej so smerokazi za Star maln, Lintvern in razgledni stolp na Planini nad Vrhniko. Stopimo na to cesto in se je držimo dobra dva kilometra in pol. Pot nas privede na razpotje makadamskih cest, kjer smo pozorni na smerokaz, ki nas usmeri desno na makadamsko cesto proti Starmu malnu. Po približno petih minutah hoje pridemo na cilj.

Star maln je izletniška točka v bližini Vrhnike. Nahaja se globoko v dolini potoka Bele. Nekoč je stal tu mlin, na kar danes spominjata mlinsko kolo in jez. Lintvern, izvir potoka Bele, je kraški sifon pod Jelovcem. Občasni bruhalnik ali zaganjalka bruha vodo v določenih presledkih, vmes pa izvir delno ali povsem presahne.

V koči Star maln boste lahko dobili topel obrok: telečja obara, ričet, pasulj in vege enolončnica.

Prijave se zbirajo do PETKA, 2. junija ali do popolnitve prostora preko spletne e-prijave (pritisni nanjo!)  ali pisno s prijavnico.

Prevoz:

Prosimo, da na prijavnici jasno označite vrsto prevoza: lasten, organiziran s kombiji ali koriščenje avtobusnega prevoza. Avtobusni prevoz – je samo za »«hodeče«: odhod iz Domžal ob 7.10 uri, Kolosej ob 7.30 uri.

Prosim vas, da javite svoj namen čim prej, da lahko organiziramo spremljevalce, prevoz …

Imamo omejeno število prostih mest, zato morate počakati na potrditev organizatorja, da bo vaša prijava za pohod sprejeta. S prejetjem potrditve boste zagotovo vedeli, da je vaša prijava uspešno oddana in da se boste lahko udeležili pohoda. Pohodniki, ki rabijo prevoz s kombijem izvede odhod dva 2 dni prej.

Odjavo obvezno sporočiti vsaj tri 3 dni pred pohodom.

Pohod bo izveden samo v lepem vremenu – morebitno odjavo javimo najkasneje en 1 dan prej.

V kolikor imate še kakšno vprašanje, pišite organizatorju na e-naslov: gogo@pzs.si ali na gsm: 031 536 573 – Stojan.