Kal nad Hrastnikom – GOGO pohod

Kal nad Hrastnikom – GOGO pohod

VABIMO VAS NA POHOD – DAN SLOVENSKIH PLANINCEV 2023:  

KAL nad Hrastnikom

SOBOTA, 10. JUNIJ 2023

PREBERI TUDI: PZS: Dan slovenskih planincev 2023 bo letos pri Planinskem domu na Kalu

 Izhodišče pohoda je ob kamnolomu pod vasjo Luža (tu nas čaka planinec, ki bo usmerjal parkiranje).

Tu izstopimo in kombije preusmerimo višje  proti Kalu na parkirišče pri smučišču.

ZBOR OB 10.15 URI, ŠTART POHODA JE OB 10.30 URI!

Dostop do izhodišča pohoda:

Iz  Ljubljanske smeri po avtocesti do Trojan, naprej Izlake, Zagorje, po zasavski cesti do Hrastnika. V zgornjem delu Hrastnika pri Delavski hranilnici nas planinske markacije usmerijo proti smučišču in planinski koči Kal. Po asfaltirani cesti se pripeljemo do kamnoloma.

Iz Mariborske smeri po avtocesti do Celja potem v Laško ter naprej do Rimskih Toplic, kjer se cesta v desno odcepi za Hrastnik. V zaselku Dol pri Hrastniku lahko pri cerkvi zavijemo desno in po planinskih oznakah po asfaltni cesti pridemo do kamnoloma ali pa nadaljujemo v Hrastnik in se ravnamo kot je že navedeno.

Opis poti pohoda:

Na Kal se bomo odpravili iz Luže pod Kalom. Pot je v celoti  asfaltirana z dvema daljšima vzponoma in je do cilja planinski dom na Kalu  dolga cca 2,8 kilometra. Približen čas pohoda cca 1 uro. Na poti se bomo dvignili za 220 m nadmorske višine.

Kal je 985 m visok vrh v zasavskem hribovju, ki se nahaja severovzhodno od Hrastnika. Sam vrh se nahaja v gozdu, zato ne omogoča razgledov.

Prevoz:

Prosimo, da na prijavnici jasno označite vrsto prevoza: lasten, organiziran s kombiji ali koriščenje avtobusnega prevoza. Avtobusni prevoz – je samo za »«hodeče«: odhod iz Domžal je ob 7.10 uri, iz Kolosej ob 7.30 uri.

Prijave se zbirajo do petka, 2. junija ali do popolnitve prostora preko spletne e-prijave (pritisni nanjo!) ali s prijavnico.

Prosim vas, da javite svoj namen čim prej, da lahko organiziramo spremljevalce, prevoz …

Število prostih mest je omejeno, zato morate počakati na potrditev organizatorja, da bo vaša prijava za pohod sprejeta. S prejetjem potrditve boste zagotovo vedeli, da je vaša prijava uspešno oddana in da se boste lahko udeležili pohoda. Pohodnikom, ki rabijo prevoz s kombijem sporočijo čas odhoda dva 2 dni prej.

Odjavo obvezno sporočite vsaj tri 3 dni pred pohodom.

Pohod bo izveden samo v lepem vremenu – morebitno odjavo organizator javi najkasneje en 1 dan prej.

V kolikor imate še kakšno vprašanje, lahko pišite na e-naslov: gogo@pzs.si ali na gsm:031 536 573 – Stojan.

Planinski pozdrav!!!