Ko upanje postane resničnost

Ko upanje postane resničnost

VABILO NA TISKOVNO KONFERENCO ZA JAVNOST

»KO UPANJE POSTANE RESNIČNOST«

 

Srečanje na temo »Zdravljenje spinalne mišične atrofije — ko upanje postane resničnost«

Spoštovani članice in člani,

vabimo vas na srečanje o zdravljenju spinalne mišične atrofije Ko upanje postane resničnost, ki bo  7. junija 2023 ob 10. uri v hotelu City Hotel v Ljubljani, Dalmatinova ulica 15.

Kako danes živijo otroci in odrasli s SMA, ko je na voljo zdravljenje?

Na srečanju vam bomo postregli z informacijami in podatki o dosežkih zdravljenja SMA pri otrocih in odraslih bolnikih v zadnjih petih letih, odkar je na voljo prva terapija. Kaj vse se je spremenilo v zdravljenju te hude bolezni in kaj v življenjih bolnikov? Kakšne novosti se nam obetajo v bližnji prihodnosti?

O tem se bomo pogovarjali z izr. prof. dr. Damjanom Osredkarjem, predstojnikom Kliničnega oddelka za otroško, mladostniško in razvojno nevrologijo Pediatrične klinike v Ljubljani, in doc. dr. Blažem Koritnikom, predstojnikom Inštituta za klinično nevrofiziologijo UKC Ljubljana. Z nami bo tudi mag. Mateja Toman, predsednica Društva distrofikov Slovenije.

Zgodbe iz življenja s SMA boste slišali neposredno od dveh bolnikov. Spoznali boste Teo Černigoj Pušnjak, strokovno sodelavko Društva Distrofikov Slovenije ter sekretarko Združenja za redke bolezni Slovenije in Simono Jerebič, mamico deklice Lee s SMA.

Prisrčno vabljeni v našo pozitivno družbo.

Tiskovno konferenco organizira družba    v sodelovanju z Društvom distrofikov Slovenije.

 

 

Datum priprave informacije: maj 2023, Biogen – 210868