Zoom potopisno predavanje B E L G I J A – več kot le vaflji in čokolada

Zoom potopisno predavanje B E L G I J A – več kot le vaflji in čokolada

V okviru rednega mesečnega srečanja Odbora za ALS

vas v petek, 15. decembra 2023, ob 17. uri, vabimo

na zoom potopisno predavanje

popotnice Dijane Čataković

B E L G I J A – več kot le vaflji in čokolada

Belgija je ena izmed držav, ki med slovenskimi popotniki ni najbolj prepoznana, saj redko slišimo, da je nekdo svoj dopust preživel v Belgiji. Čeprav na prvi pogled nekaterim nezanimiva država, ta skriva ogromno zakladov. Poleg čudovitih flamskih mestec, ki izgledajo kot prizori iz pravljic, je država poznana po izjemno raznolikih vrstah piva in ocvrtem krompirčku, ki naj bi si ga domislili prav tam. Ljubitelji umetnosti državo poznajo zaradi surrealističnega slikarja Reneja Magritta, ljubitelji zgodovina pa zaradi Napoelonovega velikega poraza pri Waterlooju, ki danes spada pod Belgijo.

Belgija, ki ima na eni strani severno morje na drugi pa čudovit Ardenski gozd, je najbolj znana po svojem glavnem mestu Bruselj, centru Evropske politike.

Dijana Čataković je v Belgiji skupno preživela leto dni, saj je v Bruslju dvakrat opravljala študijsko prakso. Na potopisnem predavanju vam bo razkrila, kateri kraji so jo najbolj očarali, kako navdušena je nad tamkajšnjim javnim prevozom ter kako je živeti v mestu s tako veliko raznolikimi narodnostmi.

Prosimo vas, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov andreja.sustar@drustvo-distrofikov.si. Po prijavi vam bomo na vaš e-naslov poslali povezavo do srečanja in navodila za sodelovanje.

Prisrčno vabljeni tudi vaši domači in prijatelji.

 

Lepo pozdravljeni,

Andreja Šuštar