Zoom predavanje Zakon o dolgotrajni oskrbi in projekt E-oskrba na daljavo

Zoom predavanje Zakon o dolgotrajni oskrbi in projekt E-oskrba na daljavo

V okviru rednega mesečnega srečanja Odbora za ALS

vas v petek, 2. februarja 2024, ob 15. uri, vabimo

na zoom predstavitev

Zakona o dolgotrajni oskrbi in projekta E-oskrba na daljavo.

Zakon o dolgotrajni oskrbi (ZDOsk-1, Uradni list št. 84/23) je začel veljati 3. 8. 2023, s 1.1.2024 pa se je začela uporabljati prva pravica iz dolgotrajne oskrbe, in sicer pravica do oskrbovalca družinskega člana.

Katja Simončič, Kabinet ministra na Ministrstvu za solidarno prihodnost, in Maja Šturbej, Direktorat za starejše, dolgotrajno oskrbo in deinstitucionalizacijo, Ministrstvo za solidarno prihodnost, bosta predstavili kaj zakon prinaša starejšim, kdo je upravičen do koriščenja storitev dolgotrajne oskrbe, posamezne storitve dolgotrajne oskrbe, postopke za njihovo pridobitev, časovnico uveljavljanja posameznih storitev in drugo. Zakon o dolgotrajni oskrbi odpira številna vprašanja in dileme, zato bosta gostji ga. Simončič in ga. Šturbej ob koncu predstavitve odgovarjali na vaša vprašanja, ki jih lahko posredujete tudi vnaprej na naslov andreja.sustar@drustvo-distrofikov.si .

Konec oktobra 2023 je Ministrstvu za solidarno prihodnost zagotovilo sredstva za izvajanje novega projekta, to je E-oskrba na daljavo, ki se bo izvajal do konca leta 2025, ko bo začela veljati pravica do e-oskrbe iz Zakona o dolgotrajni oskrbi. Kakšni so pogoji in kako koristiti to možnost, tudi o tem z gostjami srečanja ga. Simončič in ga. Šturbej.

*   *   *   *   *   *   *   *   *

Prosimo vas, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov andreja.sustar@drustvo-distrofikov.si. Po prijavi vam bomo na vaš e-naslov poslali povezavo do srečanja in navodila za sodelovanje.

Prisrčno vabljeni tudi vaši domači in prijatelji.