Načrtovanje vnaprej

V okviru rednega mesečnega srečanja Odbora za ALS

vas vabimo na zoom svetovalnico

NAČRTOVANJE VNAPREJ

v petek, 23. februarja 2024, ob 16. uri.

Ob postavitvi diagnoze ALS je potrebno razmisliti tudi o tem, kaj vse je potrebno urediti vnaprej, ko zaradi napredovanja obolenja posameznik stvari ne zmore več sam urejati, izražati ali odločati.

To so težka razmišljanja, vendar načrtovanje, kako posameznik želi, da se stvari zgodijo, pomaga zagotoviti, da se želje spoštujejo. Potrebno je razmisliti o stvareh, ki jih je potrebno urediti, ko je otežena komunikacija, o različnih navodilih, pooblastilih, odločitve glede zdravstvene oskrbe, financ in drugih vsakdanjih stvareh.

Predavateljica ga. Alenka Križnik, univerzitetna diplomirana pravnica z izkušnjami na področju skrbništva in strokovna sodelavka društva Hospic, bo v predavanju podala informacije, ki bodo v pomoč pri teh razmišljanjih in odločitvah. Vprašanja za predavateljico lahko posredujete tudi vnaprej na spodnji e-naslov.

*   *   *   *   *   *   *   *

Prosimo vas, da svojo udeležbo sporočite na e-naslov andreja.sustar@drustvo-distrofikov.si. Po prijavi vam bomo na vaš e-naslov poslali povezavo do srečanja in navodila za sodelovanje.

Prisrčno vabljeni tudi vaši domači in prijatelji.

Strokovna sodelavka

Andreja Šuštar